Laura Tan - TOP

Over Laura Tan

Benieuwd naar wie er achter TOP zit en hoe TOP is ontstaan? Laura Tan is kinder- en jeugdpsycholoog. Zij merkte dat de verschillende werkplekken waar zij werkte een gemene deler hadden; ze waren allemaal op zoek naar ondersteunende en flexibele expertise. In 2011 besloot zij hier op in te spelen en is zij begonnen met de oprichting van TOP. In januari 2012 ging TOP officieel van start, toen nog alleen voor opdrachtgevers.

Begin 2013 is Laura gestart met een postmaster registratietraject om zich verder te specialiseren in haar vak en is zij begonnen met het opzetten van de praktijk voor cliënten.

In 2021 is Laura gestart met certificering in het Neurosequential Model of Therapeutics (NMT), zij zal in de zomer van 2022 haar Phase 1 certificatie (dat je het model en bijbehorende diagnostiek zelf kan toepassen) afronden en in september 2022 starten aan Phase 2 (anderen opleiden in het NMT). Sinds maart 2022 werkt Laura naast haar praktijk ook bij TeamNEXT, een team gespecialiseerd in consultatie bij complex trauma en dat het NMT-model in Nederland implementeert en doceert.

Laura over haar werk:

Mijn passie voor werken met kinderen is al vroeg ontstaan. Zo lang als ik me kan herinneren hebben mijn ouders pleegkinderen opgevangen in ons gezin. Sommigen bleven lang, anderen korter, maar ze hadden allemaal een reden waardoor ze niet bij hun eigen ouders te konden blijven wonen. Naarmate ik opgroeide wilde ik graag meer doen om te helpen, meer dan  een arm om hen heen slaan, iets dat hen op een ander niveau zou helpen. Zodoende ben ik begonnen aan mijn opleiding Psychologie. Het met een wetenschappelijke basis werken, om samen met het kind en de omgeving de juiste oplossingen te vinden, vind ik een geweldige uitdaging! Wat ik daarnaast zo speciaal vind aan werken met kinderen is dat ze je altijd blijven verrassen. Kinderen hebben hun eigen logica, hun eigen denkwijzen en beleving. Hierdoor blijven ze je uitdagen en dwingen ze je om creatief te zijn om ze te kunnen bereiken. Ik geniet er van om te moeten zoeken naar een oplossing, als een kleintje nog niet aan tafel kan blijven zitten of als een puber duidelijk alleen in je kamer zit omdat hij meegesleept is door zijn moeder. Mijn cliëntjes houden mijn werk afwisselend, houden me scherp en zorgen dat ik soms ook gewoon heel hard om mezelf en mijn ‘volwassen-denken’ moet lachen.