Kosten en vergoedingen zijn natuurlijk een belangrijke overweging bij het kiezen van de juiste hulp voor uw kind. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen om deze te bespreken.

Kosten

TOP werkt altijd met een aanmelding en een intake. Daarna kan onderzoek en/of behandeling ingezet worden. Meer informatie hierover vindt u onder 'werkwijze'.

De aanmelding is een eerste kennismaking en verkenning via telefoon of email, hieraan zijn geen kosten verbonden. 

De intake en eventuele onderzoeken en behandelingen worden gemeten en samengesteld in uren. TOP werkt namelijk niet met standaard pakketten, maar stelt in overleg met u een plan samen. Het voordeel hiervan is dat we geen onnodige tijd en dus geld en energie verspillen. Dit plan en het daarbij behorende aantal uren stellen we altijd samen in overleg. Dit doen we vóór we het plan gaan uitvoeren, u weet dus vooraf wat de eventuele kosten zullen zijn. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan.

Vergoedingen

Sinds 1 januari 2015 gaan de vergoedingen van zorg voor jeugd via de gemeentes. Het verschilt per gemeente of u bij TOP in aanmerking komt voor vergoeding, omdat elke gemeente aparte contracten met verschillende voorwaarden afsluit met de zorgaanbieders in hun regio. Net als voor 2015, geldt dat niet alle problematiek en onderzoeken voor vergoeding in aanmerking komen. Voor vragen over vergoedingen raden wij u dan ook aan om contact met TOP op te nemen, dan krijgt u direct de juiste informatie.

In 2022 heeft TOP in ieder geval contracten met de regio Utrecht Zuid-Oost, hieronder vallen de gemeentes Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Naast de vergoede zorg is het ook mogelijk om particuliere zorg in te kopen bij TOP. Dit heeft als voordeel dat TOP samen met u zelfstandig kan beslissen over diagnostiek, behandelkeuze en de tijd en middelen die we hiervoor inzetten. Ook hoeven hierdoor niet verplicht classificaties ('etiketten') gesteld te worden en hoeven patiëntgegevens niet verplicht met de gemeentes gedeeld te worden. Mede daardoor is er meer tijd voor patiëntencontact. Natuurlijk zijn we ons bewust van de financiële gevolgen hiervan voor u. Om de zorg toegankelijk te houden heeft TOP de tarieven hier dan ook op aangepast. TOP heeft een duidelijk beleid voor het maken van afspraken over kosten, lees hiervoor het stuk hieronder. 

Kosten bij zelf (particulier) betalen

Aan elke test, onderzoeksvorm of behandeling zit een bepaalde tijd gekoppeld, die gemeten wordt in eenheden van een uur. Het aantal uren dat nodig is, is het aantal uren dat u betaald. We bespreken tijdens de intake het plan en het benodigde aantal uren. In sommige gevallen kost het extra tijd om een bepaalde test uit te werken of een verslag te maken, ook deze uren kunnen opgenomen worden in het plan. Eén uur kost 85 euro.